Mango Float 😋😋😋
200 gm cream cheese tatura
1 cwn whipping cream
1/2 tin susu pekat manis
4 biji mangga dipotong jejari panjang2
Biskut ( cream crackers ) scukupnye
Susu segar
🌷 putar whipping cream
hingga pkat dn msukkn cream
cheese dan susu pkat mnis dn putar hingga kmbang
dn sebati
🌷 rendam biskut dlm susu
segar dan susun dlm bekas
sesuai dan sapukan adunan cream cheese td hingga
menutupi biskut
🌷 susun potongn mangga
diatas lapisan cream cheese
td dn ulang langkah2 ini sehingga habis
🌷 tabur lebihan mangga
yg didadu di atas lapisan yg
terakhir
🌷 akhir sekali ramas2 je
2 kping biskut cream cracker
dn tabur diatas mangga yg didadu td
🌷 sejukkan dlm peti ais
semalaman sblm dimkn
▶️ kalau nk mnis lg boleh tambah sukatan susu tp bg
akk stgh tin susu tu dh ckup mnis
▶️ mangga tu potong mcm mangga yg jual kt stesen
minyk petronas yg mkn ngn serbuk asam tu
▶️ boleh guna bekas / loyang yg dialas aluminium foil
tp klau x ade guna bekas biasa pun boleh
▶️ x ada mixer jgn susah hati pakai blender je pun jd
sbb akk pun pakai blender jugok yg sbenornye 😊😊
▶️ sedap dimakn sejuk2 dn dessert ni cepat melting
sbb tu lps kuar dr peti ais mkn cpt2 ye
➡️ slps dpost mortem akk cdgkan
setiap layer biskut tu
lbihkn skit biskut pun x pe,buat 2 lpis @ 3 lpis biskut
bru lapis ngn cream cheese dn mangga
➡️ bekas yg sesuai akk cdgkn
bekas aluminium foil sgi
empat tepat tu
Tiada ulasan:
Catat Ulasan